Näringsvärde Äppelpaj m botten o lock

Namn: Äppelpaj m botten o lock (Triticum aestivum L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket


Makronutrienter mm per 100 g Äppelpaj m botten o lock

Kalorier291 kcal
Proteiner3,2 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
42,4 g
  2,4 g
  23 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
12,5 g
  4,2 g
  6,2 g
  1,4 g
Kolesterol19 mg
Salt0,6 g
Aska0,9 g
Vatten41 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Äppelpaj m botten o lock

Näringstäthet Äppelpaj m botten o lock

Äppelpaj m botten o lock är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 8% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Äppelpaj m botten o lock (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A126,8 µg15,9%
ß-Karoten10 µg-
Vitamin D1,81 µg36,2%
Vitamin E0,5 mg4,2%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,05 mg4,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,02 mg1,4%
Vitamin B3 (niacin)1,03 mg6,4%
Vitamin B60,03 mg2,1%
Vitamin B9 (folat)4 µg2%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C4 mg5%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor81 mg11,6%
Jod0 µg0%
Järn1,7 mg12,1%
Kalcium22 mg2,8%
Kalium81 mg4,1%
Magnesium9 mg2,4%
Natrium235 mg47%
Selen1 µg1,8%
Zink0,3 mg3%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,17 g6,1%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,15 g-
Fettsyra 12:00,47 g-
Fettsyra 14:00,27 g-
Fettsyra 16:01,71 g-
Fettsyra 18:01,43 g-
Fettsyra 20:00,07 g-
Fettsyra 16:10,1 g-
Fettsyra 18:15,98 g-
Fettsyra 18:21,27 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Äppelpaj m botten o lock

Näringsvärden relaterade livsmedel till Äppelpaj m botten o lock

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Äppelpaj m botten o lock291 kcal3,2 g42,4 g12,5 g
Friterad äppelpaj303 kcal2,6 g36,8 g16,6 g
Rabarberpaj278 kcal3,3 g37,2 g13,2 g
Äppelpaj225 kcal2,7 g27,1 g12,1 g
Äppelsmulpaj246 kcal2,4 g35,7 g10,8 g

Övrig information/klassificering av Äppelpaj m botten o lock

Gruppering
Cerealierätter t.ex. klimp, risotto, pi
Art
Vete
Del av växt/djur
Mjöl, grodd och kli borttaget
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Fett tillfört, Frukt tillfört, Fylld eller fyllning, Socker eller sirap tillfört, Spannmål tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Äppelpaj m botten o lock

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Äppelpaj m botten o lock och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Äppelpaj m botten o lock. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Äppelpaj m botten o lock. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %